Over ons

Als mensen hebben we het vermogen om onze omgeving te veranderen simpelweg door wie we zijn. We hoeven er niet eens iets voor te doen. Hoe wij overkomen en hoe we dingen beleven heeft sterk te maken met de manier waarop wij onszelf en anderen waarnemen. Het is niet wat we denken, maar wat onze overtuigingen zijn, die ons vaak beperken om in onze kracht te komen. Vaak zijn wij ons er niet eens van bewust dat we in cirkels draaien en in ongewenste situaties terecht komen die zich voortdurend herhalen. Het is een ontdekkingsreis van wie we zijn en wat we in dit leven naar voren willen brengen. Zo zijn we voortdurend bezig om ons perspectief te verruimen.

 

Samen zijn we eigenaar van Yogacentrum-Enschede, twee verschillende mensen, die toch van dezelfde ideeën en levenswijze houden. We vullen elkaar goed aan, delen ervaring en kennis, zodat dit ten behoeve van onze leerlingen komt.

Elly Nijhof-Woudstra

 

Van oorsprong kom ik uit het onderwijs en begin jaren ’90 kwam ik in aanraking met Kundalini Yoga, en het voelde als thuiskomen. Ik geef sinds 1996 met veel plezier les, vooral om mensen te ondersteunen en te leren beter om te gaan met hun stress, adem, en helpen om lichamelijke klachten te verminderen en om hun bewustzijn en intuïtie te ontwikkelen, zodat ze lichter en blijer kunnen leven. Alle kennis en ervaring die ik bezit deel ik graag!

​
Naast mijn werk als yogadocente ben ik beeldend kunstenaar, onder de naam: Elisabeth Woudstra (olieverfschilderijen, figuratief en non-figuratief). Mijn werken gaan over de oorsprong van leven, de geschiedenis van mensen, over zieleroerselen, de waarde van stilte en het creëren van ruimte.

Yoga helpt mij bij mijn creatieve processen en bij alle uitdagingen die ik zoal tegenkom in mijn leven. Verder ben ik Sat Nam Rasayan practitioner, dit is een healing methode vanuit de Kundalini Yoga traditie. En beoefen ik Tai Chi, heerlijk aanvullend op mijn eigen yoga ervaring.

Ik ben een Internationaal gecertificeerd Kundalini Yoga docente. Ik geef les aan volwassenen en kinderen en speciale cursussen voor vrouwen. Ik ben lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van docenten Kundalini Yoga.

Ferial Moelaert El-Hadidy

 

Na jaren als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van het toepassen van technologie in verschillende sectoren ben ik een compleet andere richting gegaan. Wij zijn veel meer dan wat we doen en denken. Yoga, healing, reizen en verbinding met de natuur spellen een belangrijke rol op mijn pad in dit leven.
Yoga heeft mij geholpen om bewuster te zijn van mijn waarnemingen, om mijn intuïtie en logisch denken beter op elkaar af te stemmen. Zo komt spontaniteit, creativiteit en denken bij elkaar in alles wat ik doe. Regelmatig meditatie en yoga beoefenen is een deel geworden van wie ik ben.
Ik heb jaren ervaring met Reiki, Bio-Touch en inheemse methodes van helen en zie dat ons lichaam een ongelooflijk zelfhelend vermogen heeft. Helen is een proces en niet een eenmalig event. Het vraagt zelfkennis en verantwoordelijkheid nemen voor ons lichaam, denken en geest.

In de natuur bevindt zich alles wat we nodig hebben om gezond en gelukkig te leven. De laatste jaren heb ik me daar met verwondering in verdiept. Ik maak eigen middelen voor lichaam verzorging en om het huis schoon te maken. Hoe simpeler hoe beter. Deze kennis breng ik voort onder de naam Nature Speaks.
Ik ben een gecertificeerd Kundalini yogalerares en Bio-Touch trainer. Ik geef (zwangerschaps) yoga, Reiki en Bio-TouchTM healing. Daarnaast organiseer ik spirituele reizen naar o.a. Egypte. Ik heb de Bio-TouchTM healing methode in Nederland en Tsjechië geïntroduceerd. Graag wil ik mijn ervaring delen met iedereen die op zoek is naar innerlijke kracht en schoonheid.